آنقدر مرد نبودیم که یارش باشیم...

یارفیق من لا رفیق له

آنقدر مرد نبودیم که یارش باشیم...

یارفیق من لا رفیق له

آنقدر مرد نبودیم که یارش باشیم...

"بنام آنکه هستی را آفرید وهدایت را راه گشای بشرقرار داد،وبرای این هدایت وطریقت رهبرانی برگزیدتا ما،انسانها از آدم تا خاتم(ص) بتوانیم درمسیرحرکت انسانی والهی راه را از بیراهه دربیابیم"

"راه فردا که در پیش داریم راه نرفته ی ماست، آن را درست بپیماییم "

آخرین نظرات

زهد علیه ولایت

پنجشنبه, ۱۰ مهر ۱۳۹۳، ۱۱:۱۸ ب.ظ

همواره در هر زمانی، هستند کسانی که با لباس زهد و در مقابل ولی خود می‌ایستند و معتقد به حرکت خود در جاده صحیح اسلام منطبق بر قوانین شریعت هستند. یکی از این افراد حسن بصری است که از سوی درباریان مورد تمجید و ترویج قرار گرفته است اما تاریخ معاصرت او با امامان معصوم، از زمان علی «ع» تا زمان امام باقر«ع» نشان از کارنامه‌ای غیر قابل قبول و سیاه دارد؛ در این راستا به واقعه زیر توجه کنید:

پس از جنگ جمل و پیروزی سپاه علی«ع»برسپاه طلحه و زبیر، علی «ع»در محلی عبور می‌کرد، دید حسن بصری در آنجا وضو می‌گیرد، فرمود: ای حسن!درست وضو بگیر. حسن در پاسخ گفت: ای امیر مؤمنان تو دیروز (در جنگ جمل) مسلمانانی را کشتی که گواهی به یکتائی خدا و رسالت پیامبر «ص» می‌دادند و نماز می‌خواندند و وضوی درست می‌گرفتند! علی «ع» فرمود: آنچه دیدی واقع شد، اما چرا ما را بر ضد دشمن، یاری نکردی؟ حسن گفت: در روز اول جنگ، غسل کردم و خودم را معطر نمودم و اسلحه‌ام را برداشتم، ولی در شک بودم که آیا این جنگ صحیح است؟! وقتی به محل خریبه رسیدم شنیدم ندا دهنده‌ای گفت: ای حسن برگرد، زیرا قاتل و مقتول هر دو در آتشند! از ترس آتش جهنم، به خانه برگشتم و در جنگ شرکت نکردم. در روز دوم نیز برای جنگ حرکت کردم و همین جریان پیش آمد. امام علی «ع»فرمود: راست گفتی، آیا می دانی آن ندا دهنده چه کسی بود؟ حسن گفت: نه نمی دانم. امام فرمود: او برادرت ابلیس بود، و تو را تصدیق کرد که قاتل و مقتول از دشمن، در آتش هستند. حسن گفت: اکنون فهمیدم که قوم (دشمن) به هلاکت رسیدند.

در روایتی دیگر حسن بصری خود را از کشتن شدن دشمنان علی «ع» اندوهناک نشان داد و امام دعا فرمودند که اندوهت همیشگی باد! وی نیز تا پایان عمر روزگار در اندوه و ناراحتی گذارند به گونه‌ای که توصیف کرده‌اند، گویا مرکبی داشته است که در آن لحظه از دست داده است و برای آن اندوهگین است.
برای مطالعه حالات حسن بصری به دانشنامه تشیع و کتب عرفانی شیعه مراجعه نمایید.

  • سام دادرس

محتوای معرفتی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی